20170309 Leusden 1 - SSC 1922 3 (8-tal) PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 14 maart 2017 08:44

Leusdense schakers winnen weer overtuigend!

Op donderdag 9 maart stond de wedstrijd Leusden 1 – SSC 1922 3 op het programma. De Leusdense schakers waren weer zeer geconcentreerd en wonnen overtuigend met 6 - 2. Volledige concentratie ontbrak, want de uitslag had groter uit kunnen en moeten pakken. Alleen heeft het momenteel niet zo veel zin omdat koploper Denk en Zet soeverein bovenaan staat.

Winst was er, in volgorde, voor Berry Beijer, Egbert Moed, Elzo van Kampen, Bert Uneken en Dick Willigenburg. Tussendoor verloor Gert Jan Fröberg en was er remise voor Peter Weijgertze en Ronald Staal.

Berry won zeer snel. Op zet 15 speelde hij Ld3 en net daarvoor had hij al gemeld dat als hij die zet probleemloos kon spelen dat de winst hem niet kon ontgaan. Zijn tegenstander gaf ook direct op. Egbert had al snel een paard tegen een pion gewonnen en speelde deze voorsprong feilloos uit naar winst.

Elzo speelde rustig. Leek een pion te winnen, maar zijn tegenstander vond het beter dat Elzo een paard voor kwam. Meer dan voldoende om winst af te dwingen. Kopman Gert-Jan had een lastige avond. Zijn tegenstander opende agressief en Gert-Jan was even niet bij de les en moest een paard tegen 2 pionnen geven. Lang hield hij stand, maar toen hij zijn gevaarlijkste pion verloor en even later een ook nog een loper was zijn verzet gebroken.

Bert zorgde voor het eerste matchpunt. Lang ging het gelijk op, maar Bert is toch erg goed in het eindspel en wist dit in winst om te zetten. Dick koos voor een heel moeilijke winst. De eenvoudige winst zag hij over het hoofd. I.p.v. snel overtuigend winnen, ruilde hij de dames en moest er nog voor knokken om het punt binnen te halen.

Tot slot waren Peter en Ronald nog aan het strijden. Beiden stonden in een te winnen eindspel, maar beiden lieten de tegenstander ontsnappen met een remise.

Leusden staat nog steeds op de 2de plaats met een zeer overtuigend bordgemiddelde, maar de kans op een kampioenschap blijft uiterst klein.

Leusden 1 – SSC 1922 3        6 - 2

G.J. Fròberg (1836)       - J. Smits (1803)                  0 - 1