Ronde 12, 30 november 2017 PDF  | Afdrukken |
maandag 04 december 2017 19:19

Ronde 12 op 30 november

8 partijen vandaag, omdat ook het Bekerteam speelde.

De partijen:

Egbert (s) – Bram

Benoni, waarbij Bram hele passieve zetten doet na de opening, en zodoende in een verloren stelling terecht komt.

Tjerk (s) – Paul

CaroKann en zwart won!

Hans L. – Peter

Zwart opende matig en kwam niet aan rokkade toe. Een loper dreigde verloren te gaan na een slechte zet met een paard. Een pion ging verloren en uiteindelijk de partij, waar wit een paar hele mooie zetten met de dame maakte. Uiteindelijk ging zwart in een matnet en gaf op.

Willem (s) – Elzo

Zeer spannende partij, eerst gelijk opgaand. Op zeker moment kwam wit in het voordeel maar in tijdnood met ongelijke lopers werd tot remise besloten.

Floris (s) – Anne

Wit speelt aanvallend en weet uiteindelijk het centrum genoeg aan te vallen waarop zwart opgeeft.

René (s) – Rob

In de opening kwam zwart een pion voor te staan. Met geluk wist wit aan een remise te ontkomen, en won uiteindelijk de partij.

Wilfried (s) – Dick W.

Begin was vrij rustig. Na afruil van stukken ontstond interessante stelling met de nodige dreigingen. Wit bood remise aan, zwart weigerde. Dick gokte op zijn favoriete eindspel. Wit kon een kwaliteit winnen, zag dit, maar had net een andere zet gedaan. Dom. Uiteindelijk bood Dick remise aan vanwege de klok aangenomen door wit.

Joop (s) – Dick d.G.

Al na 10 zetten een witte pion te ver naar voren gestuurd, die door overbelasting van verdedigers snel verloren ging, waarna wit ook nog een slechtere pionstelling overhield en niet meer kon rocheren. 20 zetten later ging er een tweede pion verloren en zwart maakte geen fout en won na 45 zetten door opgave wit.

Donderdag speelt het 1e achttal UIT tegen HSG en vrijdag speelt het 2e achttal uit tegen Amersfoort.