Ronde 31, 8 mei 2014
vrijdag 09 mei 2014 14:16

Ronde 31 op 8 mei:


Doordat het tweede achttal een thuiswedstrijd had voor de externe competitie, was er vanavond slechts een opkomst van 12 spelers. Hierbij hoorden Dick Willigenburg en Martijn, die intern meespeelden omdat de tegenstanders geen volledig team op de been kregen. Door mee te spelen had Dick nog een kans op het kampioenschap. Hij zou dan uiteraard afhankelijk zijn van het resultaat van Ronald. 

Floris had de zwarte stukken tegen Miriam. Na afruil van de lichte stukken kreeg hij het voor elkaar Miriam mat te zetten door goed gebruik te maken van de open lijnen. Ronald en Gert-Jan speelden een belangrijke partij waarin Gert-Jan moest winnen om kans te maken op het kampioenschap. Na een spectaculaire opening en de strijd om het centrum werden veel stukken afgeruild en leek Ronald iets beter te staan voorafgaand aan het toreneinspel. Gert-Jans koning stond echter goed gecentraliseerd en Ronalds voordeel leek niet genoeg voor de winst zodat remise overeen werd gekomen. 

Bert en Tjerk ruilden in de opening wat stukken af zodat het middenspel open was. Tjerks stukken waren niet helemaal goed gecoördineerd maar hij leek er mee weg te komen totdat Bert een combinatie vond die hem een kwaliteit opleverde. Toen hij nog een pion won leek het resterende einspel een kolfje naar Berts hand. Hij speelde het keurig zodat Tjerk zich genoodzaakt zag op te geven. Berry speelde tegen Martijn en kreeg en won een pion doordat Martijns stukken wat gedrongen stonden. Martijn speelde daarna een sterke zet die door Berry was overzien. Hij kon hierdoor een pion terugwinnen en had hier achteraf spijt van dat hij het niet deed. Berry kwam toen steeds beter te staan zodat Martijn opgaf. Leuk was nog hoe Berry met loper en toren een matcombinatie had als Martijn door had gespeeld. 

Leo leek niets uit de opening tegen Peter te halen. Peters probleem was echter dat zijn dame in het centrum stond en gemakkelijk aangevallen kon worden. Leo kon hierdoor zijn stelling verbeteren. Peter dacht aan actief tegenspel maar had een zet gemist waardoor Leo een toren won. Peter speelde nog even door maar dit voordeel gaf Leo niet meer uit handen zodat hij won. Corstiaan en Dick Willigenburg speelden de langste partij van de avond. Te verwachten viel dat Dick tot het uiterste wilde gaan maar het was Corstiaan die twee keer remise afwees en voor de winst ging. Het eindspel was echter niet te winnen zodat uiteindelijk toch de vrede werd getekend. 

Door deze resultaten is Ronald in de laatste ronde niet meer in te halen en dus nu al kampioen!

Volgende week het snelschaakkampioenschap. Hopelijk tot dan!

Laatst aangepast op maandag 12 mei 2014 09:12