ronde 16, 17 december 2015
maandag 21 december 2015 13:15

Ronde 16 op 17 december:

 

Vandaag was er een mooie opkomst van 22 leden. Hiervan speelden er 6 voor de beker. Ik wil iedereen die wel deelneemt, maar nog niet hebben gespeeld voor de beker, verzoeken dit donderdag 7 januari te doen!

 

Rob (s) – René

 

Wit maakte een fout in de opening en raakte een stuk achter en gaf op.

 

Ronald S. (s) – Gert-Jan

 

Een opening zoals vaker. De zet volgorde was iets anders dan de vorige keer, maar er verscheen een bekende stelling zonder dames. Dit keer werd niet doorgespeeld tot het einde, maar werd meteen tot remise besloten.

 

Miriam – André (s)

 

Wit ziet nog regelmatig zetten over het hoofd maar wist het toch een aardig tijd vol te houden!

 

Wilfried (s) – Pim van K.

 

VRESELIJKE BLUNDER op zet 9 van wit. Uiteindelijk speelde zwart het mooi uit.

 

Bram (s) – Leen

 

In het begin ging het gelijk op. In het middenspel werd een paard voor een pion afgeruild, wat de vele dreigingen wel ten goede kwam. Bram vond een paard voor een pion wel prima en ging met een voorsprong het eindspel in. Door een vrijpion en een dame die schaakjes kon geven werd een matnet gecreëerd. Leen zag dat dit niet meer te pareren was en gaf op.

 

Dick W. (s) – Elzo

 

Een eindspel waarbij de 2 stukken en koning van Elzo tot passiviteit gedwongen werden. Daardoor won Dick uiteindelijk 2 pionnen en daarmee de partij.

 

Egbert (s) – Joop

 

Na een vlotte afruil van enkele stukken bleef een gelijke stelling op het bord over, zodat tot remise werd besloten.

 

Peter – Corstiaan (s)

 

De opbouw die beide spelers de laatste tijd kiezen verscheen ook deze partij op het bord. Door tegengestelde rokades werd al snel duidelijk dat het een agressieve partij zou worden. Peter speelde niet de meest actieve zetten waardoor Corstiaan een koningsaanval op kon zetten. Na wat schermutselingen zag Peter tot zijn grote verbazing en schrik dat hij een stuk achterstond. Het eindspel was nog even spannend maar Corstiaan had een matbeeld gevonden. Toen Peter dit zag gaf hij op.

 

Beker:

 

Berry (s) – Leo

 

Zoals gebruikelijk een Hollandse opening. Lang ging het gelijk op en speelden beiden op de aanval. Berry verraste Leo door dameruil, maar daarna bleek het eindspel in het voordeel van Berry. Leo zag het aankomen en gaf op.

 

Voor de uitslagen en de huidige stand verwijs ik u graag naar de ranglijst die ook op de site te vinden is.

Graag tot woensdag voor onze traditionele slotavond!

  

Laatst aangepast op zaterdag 06 augustus 2016 11:41