20180111 Leusden 1 - Het Dikke Torentje 1 (8-tal)
maandag 05 februari 2018 21:05

Leusdense schakers zetten zegereeks voort!

 


Een titel die we een jaar geleden ook hanteerden. Toen was op donderdag 12 januari het 1ste team van Het Dikke Torentje uit Eemnes de tegenstander. En afgelopen donderdag 11 januari kwamen ze weer op bezoek. De Leusdense schakers wonnen weer en nu zelfs nog iets ruimer: 6 - 2. Al zag dat er lange tijd niet naar uit dat de zege zo ruim zou uitvallen.

 

Het verschil met vorig jaar is dat geen van de Leusdense spelers verloor. Invaller Willem Grünbauer, Elzo van Kampen, Bert Uneken en Berry Beijer wisten hun partij te winnen. Paul Lindhout, Peter Weijgertze, Ronald Staal en Gert-Jan Fröberg moesten met remise genoegen nemen.

 

Willem Grünbauer kreeg vlak voor aanvang van de wedstrijd, de vraag of hij wilde invallen. Dit deed hij zeer verdienstelijk, want na slechts 7!! Zetten was het uit. Zijn tegenstander was notabene specialist in de gekozen opening. Vervolgens duurde het een tijd, waarin het spannend was op alle borden. Op sommige borden hadden de spelers van het Dikke Torentje licht de overhand en op andere borden spelers van Leusden. Maar nergens was de uitslag te voorspellen. Al stond Elzo van Kampen wel lange tijd met de rug tegen de muur.

 

Paul Lindhout accepteerde met enige tegenzin remise. Elzo vocht zich knap terug en zijn tegenstander ging plotseling gruwelijk in de fout en Elzo won. Bert Uneken Had zijn tegenstander constant onder druk, maar slechts licht voordeel. Zijn tegenstander bezweek onder de druk en maakte een essentiële fout, waardoor Bert won.

 

Berry Beijer trok vanuit de opening het initiatief naar zich toe. Won materiaal en dacht af te ruilen naar een gewonnen eindspel toen hij zag dat hij zijn tegenstander gewoon mat kon zetten. De punten waren binnen. Peter, Ronald en Gert-Jan kregen een remise aanbod. Peter accepteerde, maar Ronald en Gert-Jan wilden beiden doorspelen. Toch lukte het beiden niet om tot winst te komen. Even leek het dat Gert-Jan zou verliezen, nadat hij daarvoor leek te gaan winnen, maar uiteindelijk wist hij toch met remise weg te komen.

 

Leusden blijft koploper en moet op 8 februari naar Amersfoort om tegen Ons Genoegen 1 de 1ste plaats te verdedigen.

 

Individuele uitslagen (tussen haakjes de rating)

 

Leusden 1

Het Dikke Torentje 1

6 – 2

 

 

 

B. Beijer (1859)

D. Olthof (1785)

1 - 0

G.J. Fröberg (1835)

J. Eek (1816)

½ - ½

B. Uneken (1796)

C. de Jong (1678)

1 - 0    

R. Staal (1767)

B. de Man (1764)

½ - ½

P. Weijgertze (1750)

M. Sprong (1540)

½ - ½

P. Lindhout (1690)

J. Denkers (1513)

½ - ½

E. van Kampen (1663)

H. Gevaert (1547)

1 - 0

W. Grünbauer (1486)

B Kat (1451)

1 - 0