20181101 Leusden - Acquoy (Beker) PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 12 november 2018 20:18

Leusdense schakers bekeren vlekkeloos verder!

Op donderdag 1 november kwam het bekerteam van Schaakvereniging Acquoy op bezoek in Leusden. Op papier zou Leusden eenvoudig verder moeten bekeren. En op basis van de 4-0 overwinning zou je ook kunnen concluderen dat het eenvoudig was, maar de winst kwam toch door flinke strijd tot stand.

Berry Beijer was als eerste klaar. Hij had een zeer passieve tegenstander en hij leek er overheen te walsen, maar een foutje in de berekening kostte toch een paard. Gelukkig had zijn aanval inmiddels zoveel kracht dat deze doorsloeg. Ook Gert-Jan Fröberg beging een slordigheidje dat hem materiaal kostte. Qua materiaalverhouding had hij een toren tegen zijn tegenstander 2 paarden. Voor Gert-Jan zijn 2 paarden bijna net zo sterk als een dame, maar hij had zelf geen paard meer. Hij zorgde er wel voor dat zijn tegenstander niet goed met de paarden uit de voeten kon en een klein foutje van zijn tegenstander kon hij volledig uitbuiten.

Ronald Staal zorgde voor de winst. Lang leek er weinig aan de hand en lag een remise voor de hand. Maar geef Ronald niet de kans om te offeren. Toen de kans zich voordeed nam hij rustig de tijd om het goed te bekijken. Er waren meerdere wegen om zijn tegenstander mat te zetten. Hij nam de meest zekere en won.

Tot slot luisterde Bert Uneken zijn verjaardag op met een degelijke overwinning. Hij stond weliswaar materiaal voor, maar er zaten nog venijnige kansen voor de tegenstander in. Toen de tijd begon te “dringen” wikkelde hij af naar een gewonnen eindspel waarmee elke tegenkans ook teniet werd gedaan.

Een fraaie 4-0 overwinning, zoals we een keer eerder hebben gehaald in de bekerwedstrijd tegen Nijkerk.

leusden

SV Acquoy