Ronde 1, 9 september 2021 PDF  | Afdrukken |
woensdag 15 september 2021 00:00

Ronde 1 op 9 september

Nadat het vorige seizoen verloren is gegaan door de corona hebben we in de zomer voorzichtig weer achter het schaakbord plaatsgenomen. De vorige week was er de ledenvergadering maar vanavond mochten we weer beginnen. Het was goed om elkaar weer te kunnen ontmoeten en bij te praten. Op het bord was er al gauw niks maar van die gemoedeljikheid over.

We hadden deze avond een opkomst van 11 leden, en daarbij had Marc al aangegeven dat hij in geval van oneven de bye zou nemen.

De partijen:

Bert  - Berry

Spannend gevecht. In de opening liet zwart na om een pion te winnen. Hij speelde zijn koning naar d7 om een witte dreiging te pareren maar had dat achteraf bezien misschien beter kunnen doen door te rokeren. Uiteindelijk werden er lijnen geopend die de zwarte koning fataal werden.

Ronald S. (s) – Paul

In de laatste ronde van de zomercompetitie speelde Paul met wit tegen Ronald, waarbij Ronald als winnaar uit de strijd kwam. Deze partij leek het naar gerommel van wit in de opening de andere kant op te gaan. toen de eerste rookwolken opgetrokken waren stond wit een pion achter. Dat was ook de materiaal verhouding toen het eindspel begon. beide met pionnen en een paard, maar hier kreeg wit een pion terug en niet veel later nog 1. Toen was er geen eer meer te behalen voor zwart die opgaf.

Hans – Peter

Aardige maoevreerpartij met blunders van beide kanten die resulteerde in een gewonnen eindspel voor zwart.

Bram  – Pim

Ik (Bram) dacht nogal laat om mijn opening the doen (Fishing Pole) vanwege g6. Uiteindelijk pakte ik het niet handig aan en verloor mijn loper niet op de goede manier. Beide kanten lagen nu wel open. Ik heb wat pionnen kunnen pakken maar Pim kreeg 2 torens op de 2e lijn. hij kon er moeilijk stukken bij krijgen dus kon ik het nog net houden. Toen won ik een loper terug en het zag er nu naar uit dat ik zou gaan winnen. Maar Pim won mijn paard. In het toren en pionen eindspel dat er overbleef hebben we besloten er remise van te maken.

Daniël – Hooman

Van deze partij is geen verslag ingeleverd, dus helaas is er niet meer te melden dan dat de partij werd gewonnen door Daniël

Tot donderdag!

Laatst aangepast op zaterdag 18 september 2021 20:00