Ronde 3, 23 september 2021 PDF  | Afdrukken |
woensdag 29 september 2021 00:00

Ronde 3 op 23 september 2021

We hadden deze avond een opkomst van 12 leden. Het is goed om te zien dat het aantal bezoekers op de clubavond langzaam weer wat oploopt.

De partijen:

Paul - Gert Jan

Spannende partij waarbij de koningen nooit veilig stonden. Wit kwam positioneel er een stuk sterker voor te staan dan zwart die niet toekwam aan een goede ontwikkeling. Toen mat in zicht kwam gaf zwart op.

Daniël - Ronald S.

Daniël speelde een degelijke opening. In het middenspel maakte hij een klein foutje waardoor hij een kwaliteit verloor. Ook was er een zwakke dubbelpion op de D-lijn. Deze 2 zwaktes bij elkaar werden uiteindelijk teveel.

Pim – Tjerk

Onregelmatige opening geeft wit wel een pion. In het eindspel door tijdnood een blundertje waardoor zwart goed weg komt met remise.

Wilfred – Wout

Italiaanse opening waarbij Wout zijn koningsstelling bloot gaf en wit een paard kon offeren. Uiteindelijk pakte dit goed uit maar wit moest het wel secuur spelen. Leuke partij!

Dick – Berry

Zwart pakte na de opening het initiatief, drong de witte stelling binnen en na veel geruil stond wit een pion achter. Wit pakte in het verre eindspel de pion weer terug waarna zwart remise voorstelde, wat in de analyse achteraf terecht bleek.

Peter – Bert

Een positionele partij waarbij zwart voor een geofferde pion druk op de witte stelling had. Ver in het eindspel leek het materiaal van wit doorslaggevend. Maar ja van Bert heb je pas gewonnen als de stukken in de doos zitten. Remise was een uitslag waar beide mee konden leven.

Tot donderdag!

Laatst aangepast op woensdag 29 september 2021 15:37