Ronde 4, 30 september 2021 PDF  | Afdrukken |
woensdag 06 oktober 2021 00:00

Ronde 4 op 30 september 2021

We hadden deze avond een opkomst van 12 leden. Marc speelde buiten competitie een partij met Piet

De partijen:

Paul - Daniel

Wilde opening leidt tot ruil van dame (zwart) tegen paard en loper. Uiteindelijk bleek het materiele voordeel voor wit doorslaggevend. 

Peter - Ronald S. 

Een gambiet in het centrum verleidde wit tot een manoeuvre met de dame. De gambiet pion gaf wit ontwikkeling. teveel actieve stukken zetten druk op de zwarte stelling. Zwart greep mis en een toren werd verloren

Pim – Wilfried

Wit kwam al snel een pion voor, maar gaf het initiatief helemaal weg. Voor beide kanten werd het superlink, waarop Wilfred remise aanbood. Pim wilde nog even door waarop Wilfred de volgende zet weer remise aanbood, dit keer accepteerde wit het aanbod wel. 

Wout - Hans

Het was een spannende partij waar het echt zoeken was. Wit maakte het zichzelf erg lastig, met uiteindelijk een foute zet en dame verlies tot gevolg. Hierna gaf wit de partij op. 

Bert  - Dick 

Taaie partij. Op de derde zet offerde zwart een pion voor een snelle ontwikkeling en een onlogisch ogende witte pionnenstructuur. Het was allemaal erg onoverzichtelijk. In het verre eindspel bleek die ene pion toch beslissend. 

 

 Tot donderdag!

 

Laatst aangepast op woensdag 06 oktober 2021 18:29