Leusden - Vegtlust (Beker) PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Berry Beijer   
dinsdag 30 november 2021 07:17

Helaas geen vervolg in de beker voor Leusdense schakers

Op donderdag 25 november kwam het 4-tal van Vegtlust (Maarssen) naar Leusden voor de 1ste ronde van de bekercompetitie. Op papier is Vegtlust sterker dan Leusden, maar dat wil niet altijd wat zeggen. De strijd was veel spannender dan de uitslag doet vermoeden. Leusden verloor met 1 - 3 en is uitgeschakeld.

Ronald Staal kreeg een veelbelovende aanval en het leek een doorslaggevende aanval, maar helaas was er een tussenzetje die Ronald had gemist en die een paard kostte en daarmee was de angel uit zijn aanval en werd het een nederlaag.

De gelijkmaker kwam van Berry Beijer die de hele avond het gevoel had dat zijn tegenstander zoekende was. Onderschatten wilde hij zijn tegenstander zeker niet en na afloop bleek het ook de op papier sterkste speler van Vegtlust. Hij is geen moment in de problemen geweest en toen hij een cruciale pion won stond hij overtuigend en gaf dit ook niet meer weg, met winst als resultaat.

Daarna was het nagelbijtend spannend. Het kon alle kanten op. Bert Uneken had de hele avond onder zware druk gestaan en kwam in een stelling die mat leek op te leveren. Er was voor zijn tegenstander nog 1 escape en die vond hij. Waardoor Bert toch verloor.

Ook Elzo van Kampen had een partij waarin het op en neer ging met de kansen. Dan stond hij weer iets beter, dan weer onder zware druk. Op het moment dat hij leek te winnen ging het toch mis en verloor hij alsnog.

 

Individuele uitslagen (tussen haakjes de rating)

 

S.V. Leusden

Vegtlust

1 - 3

B. Uneken (1809)

F. van der Blom (1752)

0 – 1

B. Beijer (1829)

E. van Dijk (1871)

1 – 0

R. Staal (1784)

M. Post (1847)

0 - 1

E. van Kampen (1668)

P. van Zelst (1789)

0 - 1

 

Laatst aangepast op woensdag 16 maart 2022 20:43